Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz Muharrem Ayı vesilesiyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı…




31 Ağustos 2019, 22:46

Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, mesajında Muharrem ayını iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Muharrem ayının inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirterek; “Muharrem ayının idraki içerisindeyiz. Muharrem ayı, inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde ayrı bir öneme sahiptir. Muharrem ayı, birçok olayın yaşandığı, İslam ve insanlık tarihinde yaşanan olaylar bakımından iyi irdelenmesi ve ders alınması gereken önemli bir aydır. Savaşmanın haram olarak kabul edildiği aylardan biri olan Muharrem ayı, İslam Coğrafyası’nda yaşanan olayların son bulması bakımından da fırsat ayı olarak değerlendirilmesi gereken bir aydır. Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan inancımız, birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayını iyi anlamak ve anlatmak gerekmektedir. Peygamber efendimiz (SAV) 'Ramazan ayının dışında tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur' buyurarak, bu ayın inancımız açısından önemine dikkat çekmiştir. Peygamberimiz (SAV) bir başka hadisinde ise; 'Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Tealâ Uhud dağı kadar sevap verir' buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine dikkat çekmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler de, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesidir.

Bu vesile ile başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem ayının birlik ve beraberliğimize, tüm İslam aleminin huzuruna ve barışına vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.