Tokat Standına Yoğun İlgi...




19 Nisan 2019, 16:52

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Orta Karadeniz Bölgesi Coğrafi İşaretli Ürünler Buluşması: Coğrafi İşaretli Ürünlerin Pazarlanmasında Yenilikçi Bir Model" Zirvesi'ne coğrafi işaretli iddialı ürünleri ile katılan Tokat en çok beğeni toplayan il oldu.

            Başta odamız olmak üzere Tokat, Niksar, Zile Ticaret ve Sanayi Odaları ile Zile Ticaret Borsası'nın birlikte katılım sağladığı zirvede coğrafi işaretli yöresel lezzetlerimiz ve Yöresel değerimiz Yoğurtmaç ziyaretçiler ile diğer katılımcıların beğenisine sunuldu.

            Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen zirveye, Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, OKA Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Tokat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Mehlika Dicle, uzmanlar ve bürokratlar katıldı.

            Çok sayıda katılımcının ziyaret ettiği odamız standı ile Tokat, Niksar, Zile Ticaret ve Sanayi Odaları ile Zile Ticaret Borsası'nın stantları ziyaretçiler ve katılımcılardan büyük beğeni topladı.

            Stantları gezen ziyaretçiler Odamız tarafından coğrafi tescil işareti alınan Yoğurtmaç başta olmak üzere Tokat sarması, Zile Pekmezi, Bez Sucuk, Niksar Cevizi ile birlikte yöremize has bir çok coğrafi işaretli ürünü tatma imkanı buldular. Büyük beğeni toplayan yöresel tatlarımız ve yoğurtmacımız ziyaretçiler den tam not aldı.

            Zirvenin açılışında konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, geçen yıllarda çeşitli coğrafi işaret olabilecek potansiyeli olan ürünleri belirlemeye ve bunlarla ilgili çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi. Bundan sonra ki süreçte coğrafi işaretli ürünlerin pazarlanmasında ileriye dönük yapılacak çalışmalar için bu zirveyi ve buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

            Zirvenin ilk bölümünde belirlenen ortak sorunlar üzerine ikinci bölümde grup çalışmaları gerçekleştirilerek sorunlar ve çözüm önerilerine fikir alışverişi ile bilgi paylaşımında bulunuldu.

            Bir gün süren zirve grup çalışmalarının ardından sona erdi.