Turhal Şeker Fabrikamız Kapatılmasın...




19 Şubat 2018, 00:00

Aralarında Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Yozgat, Muş ve Turhal,  şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamında satışına karar verilmesinin ardından İlçemizde bulunan  diğer birliklere bağlı oda başkanları ve Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat ve sendika yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

         Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Turhal Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Elitaş, Turhal Kahveciler, Berberler, Kuaförler ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aksu, Madeni Eşya Sanatkârları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat POYRAZ, Giyim, Mensucat ve Deri İşleri Sanatkarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Turhal Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Arslan, Turhal Taşıyıcılar Kooperatifi Yöneticileri katıldı. Toplantıda Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat ve sendika yöneticileri oda başkanlarını özelleştirme kapsamı süreci ile ilgili bilgilendirirken, fabrikaların satılmasının bulundukları bölgede sosyal ve  ekonomik yönden büyük sıkıntılara neden olacağını dile getirdiler.       

      Toplantıya katılan oda başkanları da Turhal Şeker Fabrikasının satışı ile ilgili kaygılarını dile getirdiler. Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz ve toplantıya katılan diğer oda başkanları satışın gerçekleşmesi halinde tarım ve hayvancılığa dayanan bölge ekonomisinin büyük zarar göreceğini, önlenemeyen göç olgusunun daha da artacağını endişesini yaşadıklarını söylediler.

         Toplantıda kaygılarını dile getiren oda başkanları, diğer fabrikalar ve Turhal Şeker Fabrikasının satışının durdurulmasına yönelik olarak ilerleyen günlerde atılması gereken adımları da değerlendirdiler.