15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GÜNÜ...




16 Temmuz 2017, 17:26

 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebetiyle ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

          Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak öğle namazına müteakip Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.  Mevlid-i Şerif programına Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay , Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Aykut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program sonrası vatandaşlara helva ve Odamız tarafından Yoğurtmaç ikram edildi.

Mevlid programının ardından saat 15.07’de 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Polis Memuru Ferhat Koç’un Yazıtepe Köyü’nde yaptırılan Anıt Mezar’ın açılışı gerçekleştirildi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından vatandaşlara Yasin Kitabı dağıtıldı ve köy meydanında yemek ikram edildi.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Üçer şunları söyledi. Vahim olayın atlatılmasının yıldönümünde bütün Türkiye’de, 81 Vilayette ve 1050 ilçede olduğu gibi ilçemizde de etkinlikler düzenliyoruz. Bizim tabi birçok il ve ilçeye göre farkımız var. 250 15 Temmuz Şehidinden biri bizim ilçemizde. Ben Turhal’a atandığımda ilçedeki ilk ziyaretimi bu köydeki demokrasi şehidimizin ailesine yaptım. Bu vesilelerle biz şehitlerimizi sürekli ziyaret ediyoruz. Onların isteklerini, ihtiyaçlarını, varsa sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz.

Ben şehidimizin ailesine hep şunu söylüyorum. Bu gurur size ve yedi ceddinize yeter. Bu gurur bu onur bu köye yeter, bu ilçeye yeter, Tokat’a yeter. İnşallah bu şehit haberleri son bulur. Ama bundan sonra bizlerde bizim evlatlarımızda bu aziz vatan için şehit olmaya hazırız” dedi.

Kaymakam Üçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Aykut daha sonra Abdullah Gül Parkı’nda Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan resimlerin sergilendiği 15 Temmuz Resim Sergisini gezdiler.